foto-dusieDs. Dussie Hofstra

Sinds 1992 ben ik predikant en vanaf 2010 werkzaam in IJlst. Het geloof is voor mij getroffen zijn door verwondering, verrast door vreugde. Jezus Christus is het brandpunt van die vreugde. Ik besef altijd weer met opluchting dat de kerk van Christus is en niet van ons. En ik geniet van het predikantschap. Elke dag is anders, met veel ontmoetingen met heel verschillende mensen.
Het geeft mij rust om te weten dat ik niet overal antwoord op hoef te hebben. En dat God met ieder mens zijn of haar eigen weg gaat. Diep in me heb ik de overtuiging dat er hoop is omdat God ons dat beloofd heeft. God is met ons, niet als een makkelijke oplossing voor al onze problemen en vragen, maar als de Aanwezigheid die alles te boven gaat. Iemand aan wie je je kunt toevertrouwen.
In mijn werk vind ik het fijn om mensen te ontmoeten, om samen de kerkdienst te vieren, om in de Bijbel te duiken, om elkaar te ontmoeten in gespreksgroepen, om levensverhalen te delen, te bidden en te lachen, om met jongeren in gesprek te zijn en om samen met hen filmpjes, muziek, schilderijen en andere dingen te maken voor de kerkdienst.
Thuis ben ik blij met mijn man Ype Bekker, met wie ik graag wandelingen maak. Familie en vrienden zijn mij dierbaar. Ik houd van de natuur,  muziek en lezen.

Wil je eens verder praten over wat jou bezig houdt, wat je verdriet geeft of waar je vragen bij hebt, of wil je meer weten over het geloof of een afspraak maken omdat je bijvoorbeeld gaat trouwen of een kindje wilt laten dopen, neem dan gerust contact op.

Dussie Hofstra
Stadslaan 18
8651 AD IJlst
Mail: predikant@pg-ijlst.nl

Facebook Dussie Hofstra

foto-ludwineKerkelijk werker Ludwine Andel-van Hoeven

Sinds 2009 werk ik als kerkelijk werker bij de Protestantse Gemeente IJlst. Mijn pastorale werk begon ik heel wat jaren geleden in de “Willem van den Bergh”-  dit is een grote instelling voor verstandelijk gehandicapten in Noordwijk (Z.H). In de jaren die daar op volgden  kregen wij drie zonen en in die tijd was ik vooral moeder en deed ik als vrouw van de  predikant ook vrijwilligerswerk in de gemeenten waar we woonden (Jubbega/Hoornsterzwaag, Veenendaal, Oosthem/Abbega/Folsgare).

Een aantal jaren geleden ronde ik de HBO-opleiding “Godsdienst en Pastoraal werk” af, waarna ik in IJlst aan het werk kon.

Als kerkelijk werker  houd ik mij  bezig met de pastorale zorg in het Wooncentrum “Nij Ylostins”. Ik vind het fijn om mensen te bezoeken, hun levensverhaal te horen en samen op zoek te gaan hoe we ons leven in het licht van God’s liefde voor ons en deze wereld kunnen zien.

In de wintermaanden geef ik leiding aan de bijbelgespreksgroep die in de Eehof wordt gehouden en ook is er dan maandelijks een ochtend in Nij Ylostins- de “kerkcontactochtend.” Hierbij zijn alle ouderen die in IJlst wonen van harte welkom.

Wellicht tot ziens!

Ludwine Andel-van Hoeven