Jeugdwerk Protestantse Gemeente IJlst

Veertigdagenproject van de Kinderviering

 

Op woensdag 17 februari begon de Veertigdagentijd. Voor ons als kinderviering, de start van een nieuw project.

Elke week krijg je op maandag een leuke (buiten) opdracht voor de week die komen gaat. Doe mee en zet een foto van jouw/jullie activiteit in onze groepsapp. Doe dit vóór zaterdagmiddag. Dan heeft dominee Dussie nog tijd om ze toe te voegen aan de dienst van die zondag.
Kijk hier wat jullie ons allemaal al hebben toegestuurd aan fo
to’s in de afgelopen weken!

4 maart

Zondag 28 maart

Zondag 21 maart

Zondag 14 maart

Zondag 7 maart

Zondag 28 februari

Zondag 21 februari

Veertigdagenproject “Levensweg”

Wat hadden we een mooi project. Met mooie buiten opdrachten. En wat hebben jullie veel foto’s ingestuurd. Heel erg bedankt daarvoor. Mede dankzij jullie was dit veertigdagentijd project een groot succes.
We hopen dat jullie net zo hebben genoten. En wat vonden jullie van de podcast?

We gaan nu op naar het volgende feest.. weet jij al welke dat dit is?

Zondag 4 april, Pasen

Hoi jongens en meisjes
Het is bijna Pasen. We hebben nog 1 opdracht voor jullie. Met Pasen wordt het weer licht! We willen jullie vragen om voor zaterdag een foto  van de zonsopkomst te sturen in deze app. Je mag natuurlijk ook een zonsopkomst tekenen of kleuren of wat dan ook, als het maar een zonsopkomst is. We hebben voor jullie de tijden van de zonsopkomst even opgezocht. Dinsdag 7.22 uur, woensdag 7.18 uur, donderdag 7.15 uur, vrijdag 7.13 uur en zaterdag 7.11 uur. Het is wel vroeg, maar we kijken nu al uit naar de foto’s van jullie. We zijn benieuwd!😊

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor komende zondag komt zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en fijne Paasdagen!

 

Zondag 28 maart, Palmzondag

Hallo allemaal
Deze week geen buitenopdracht maar een leuke binnenopdracht!🤩
Afgelopen week hebben jullie een tasje met inhoud gekregen om een paasstok te maken, ( een paar waren al enthousiast en hebben het al klaar🥳) er zit van alles in de tas, dus lekker creatief zijn!!👍🏼✂️🎨Er zit ook een haantje van papier bij, kleur die leuk op en plak em op een stukje karton, en zet em vast op de stok,, je kunt natuurlijk ook een haanbroodje kopen bij de bakker of wat ook leuk is zelf bakken!! Als de paasstok klaar is, maak je een foto met jezelf en de paasstok, deze stuur je naar deze app dan maakt dominee Dussie er weer een leuk filmpje van, wat aankomende zondag dan op de beamer komt😃
Dan gaan we ook weer dobbelen en gaan we weer wat verder op spelbord “de levensweg”..
Kijken jullie dan ook weer mee??
Veel plezier met het maken van jullie paasstok!!🤩

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor komende zondag komt zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week

 

Zondag 21 maart, vijfde zondag van de Veertigdagentijd.

Ook nu gaan we weer naar buiten. Jij toch ook?

De opdracht is:
ZOEK naar GROEI

Het is al bijna lente, al zou je dat niet denken met de harde wind en regen. Hoe weet je dan dat de lente komt? Er gaat weer van alles groeien en (bijna) bloeien. Knopjes aan de bomen, bolletjes in de grond. Het gaat weer lekker ruiken en er komen weer allemaal kleuren in de natuur. De opdracht van deze week is dan ook, maak een foto van iets dat aan het groeien is. Stuur de foto of foto’s weer voor zaterdag 15.00 uur in deze app dan wordt er weer een mooi filmpje van gemaakt.

En je weet het al: stuur je foto’s en filmpjes voor zaterdag 15.00 uur naar onze app.

Dominee Dussie maakt van alle foto’s een prachtig filmpje voor de kerkdienst zondag.
Kijk zondagmorgen maar mee op kerkdienstgemist.nl

SUCCES !!!

De opdracht voor zondag 21 maart vind je hier. Print hem uit en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor komende zondag komt zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week

 

Zondag 14 maart, vierde zondag van de Veertigdagentijd.

We gaan weer naar buiten. Doe je weer mee?

De opdracht is:
ZOEK naar ETEN in de NATUUR !

Wat kun je allemaal aan eten vinden in de natuur? Wat kunnen dieren eten en wat mensen? Denk maar eens aan gras, kleine besjes of nootjes. Misschien vang je wel een vis! Als je buiten geen eten kan vinden, mag je ook binnen naar eten uit de natuur zoeken. Denk maar aan fruit, nootjes of een wortel voor het konijn.

Kunnen we dit eten ook delen met anderen?
En je weet het al: stuur je foto’s en filmpjes voor zaterdag 15.00 uur naar onze app.

Dominee Dussie maakt van jouw foto’s een prachtig filmpje voor de kerkdienst zondag.
Kijk zondagmorgen maar mee op kerkdienstgemist.nl

SUCCES !!! 🍏🍒

De opdracht voor zondag 14 maart vind je hier. Print hem uit en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor deze zondag komt komende zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week

 

Zondag 7 maart, derde zondag van de Veertigdagentijd.

Kijk eens wat ik allemaal tegen kwam? Ik was een stukje aan het wandelen buiten en kwam van alles tegen.. helpen jullie mee om op te ruimen?

Je kunt natuurlijk ook mooie dingen vinden! Dit kun je bewaren of mooi naar kijken. Bijvoorbeeld bloemen of een mooie boom of wanneer de zon mooi schijnt.

Ga de natuur in en ga opzoek naar dingen die je tegenkomt. Dit kunnen hele mooie dingen zijn maar ook dingen die er niet horen! Maak er een foto of filmpje van en stuur het in de app. Let op: voor zaterdag 15:00!! De spullen die er niet horen kun je natuurlijk meenemen en weg gooien zoals het hoort.
Doen jullie weer mee??

De opdracht voor zondag 7 maart vind je hier. Print hem uit en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor deze zondag komt komende zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week

 

Zondag 28 februari, tweede zondag van de Veertigdagentijd.

Hallo iedereen!
De 1e 7 stappen zijn gezet, en ook de 1e buiten opdracht is uitgevoerd. Er kwamen hele mooie foto’s voorbij gister in de dienst!👍🏼
Deze week de 2e buiten-opdracht: Ga lekker naar buiten, op zoek naar heuvels; hoeveel tel jij?? Ga er eens bovenop staan😄
Aangezien wij niet in een heuvelachtig gebied wonen, kan dit best lastig worden, maar het is vakantie misschien zijn jullie wel in een gebied met heuvels,( duingebied, heuvels in de bossen) maar ook in IJlst kun je denken aan vluchtheuvels, heuvel speeltuin en anders wees creatief en zoek het op een ander manier hogerop bv houtblokken, boomstammen of maak een zandheuvel.
Laat je fantasie en creativiteit zien en laat je moeder of vader een leuke gekke foto maken op jouw “heuvel”
Succes en doen jullie allemaal mee??
Je kunt je foto’s tot zaterdag 14.00 uur in onze app zetten en vertel erbij wat je voelt en ziet als je het hogerop zoekt, dan kan dominee Dussie deze verwerken in de dienst van zondag 28 februari!!
KIJK JE MEE??? 👀

De opdracht voor zondag 28 februari vind je hier. Print hem uit en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor deze week komt komende zaterdagavond online. Je vindt hem dan zondag door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week.

Zondag 21 februari, eerste zondag van de Veertigdagentijd.

Afgelopen woensdag begon de Veertigdagentijd. Voor ons als kinderviering, de start van een nieuw project. Elke week krijg je op maandag een leuke (buiten) opdracht voor de week die komen gaat. Doe mee en zet een foto van jouw/jullie activiteit in onze groepsapp. Doe dit vóór zaterdagmiddag. Dan heeft dominee Dussie nog tijd om ze toe te voegen aan de dienst van die zondag.

De opdracht voor zondag 21 februari vind je hier. Print hem uit en ga ermee aan de slag. Veel plezier!

Elke zondag kunnen de kinderen het verhaal van die week beluisteren via een zgn. Podcast. De podcast voor deze week vind je door op deze link te klikken. Veel luisterplezier en tot volgende week.